Sähköinen suostumus ja hyväksyntä tai kieltolomake

Kyllä, autan tutkimusta ja annan biopankkisuostumukseni

Näytteen antaminen Itä-Suomen Biopankkiin on vapaaehtoista ja edellyttää aina allekirjoitettua suostumusta ja hyväksyntää. Tutustu huolellisesti suostumusasiakirjaan ennen sähköisen lomakkeen lähettämistä.

Ohjeet sähköisen biopankkisuostumuksen ja hyväksynnän antamiseksi

Klikkaamalla tämän ohjeen kuvia voit avata ne isompina uuteen välilehteen.

1.
Täytä sähköinen suostumus ja hyväksyntä tai kieltolomake linkki ohjaa sinut OmaKYSin etusivulle. Tietoturvan varmistamiseksi palveluun vaaditaan vahva tunnistautuminen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

2.
Jos kirjaudut verkkoasiointipalveluun ensimmäistä kertaa tai jos palvelun käyttöehdot ovat muuttuneet edellisen kirjautumisen jälkeen, on kirjautumisvaiheita enemmän, ennen kuin pääset antamaan biopankkisuostumusta. Seuraa palvelun ohjeita.

3.
Oman etusivusi näkymä. Mikäli et ole antanut biopankkisuostumusta tai tehnyt biopankkikieltoa, näkyy Suostumukset-kohdassa punainen heräte. Valitse Suostumukset.


4.
Näkymä Suostumukset-sivulle, mikäli et ole antanut biopankkisuostumusta tai tehnyt biopankkikieltoa. Halutessasi antaa biopankkisuostumuksen valitse Täytä suostumus- ja hyväksyntälomake.

(Halutessasi antaa kiellon, siirry ohjeen kohtaan 8.)


5.
Vastaa vaihtoehtoihin Kyllä tai Ei. Vahvista lukeneesi ja ymmärtäneesi selvitys biopankkitoiminnasta (Olen lukenut ja ymmärtänyt selvityksen biopankkitoiminnasta). Kun olet tehnyt valinnat, antaa palvelu lähettää suostumuksen. Valitse Lähetä suostumus ja hyväksyntä.


6.
Saat vahvistuksen, kun olet lähettänyt suostumuksesi. Voit perua suostumuksesi tai muokata sitä milloin tahansa OmaKYS-palvelussa. Halutessasi voit ladata ja tulostaa itsellesi kopion biopankkisuostumuksestasi valitsemalla Lataa pdf.


7.
Kun biopankki on vastaanottanut suostumuksesi, tehdään sinulle näytepyyntö biopankkiverinäytteeseen, joka otetaan muiden verinäytteiden ottamisen yhteydessä laboratoriossa. Voit muistuttaa näytteenottajaa biopankkinäytteen ottamisesta. Huomaathan, että näytepyyntöjen tekemisessä voi olla viivettä: näytepyyntöä ei ole välttämättä ehditty tehdä, jos menet näytteenottoon pian suostumuksesi antamisen jälkeen.

8.
Mikäli haluat tehdä biopankkikiellon, valitse kohdassa 4. Täytä kieltolomake ja noudata palvelun ohjeita.

9.
Saat vahvistuksen, kun olet lähettänyt kieltosi. Voit perua kieltosi milloin tahansa OmaKYS-palvelussa. Halutessasi voit ladata ja tulostaa itsellesi kopion biopankkikiellostasi valitsemalla Lataa pdf.


10.
Muista kirjautua lopuksi ulos OmaKYS-palvelusta.
Kiitos, kun olet mukana auttamassa terveyttä edistävää tutkimusta!