FINGENIOUS – portti suomalaiseen biopankkiaineistoon

06.05.2019

Biopankkitutkimuksen tekeminen helpottuu ja nopeutuu. FINGENIOUS-palvelun avulla selviät yhdellä esiselvitys- ja luovutuspyynnöllä ja tavoitat kaikki kuusi suomalaista sairaalabiopankkia ja niiden aineistot. FINGENIOUS palvelee sekä akateemisia että yritysasiakkaita selvittämään biopankkinäytteiden ja niihin liittyvien tietojen saatavuutta.

FINGENIOUS on Biopankkien Osuuskunta Suomen (FINBB) hallinnoima palvelu, jonka kautta tutkijan on mahdollista lähestyä halutessaan kaikkia sairaalabiopankkeja yhdellä hakemuksella. Mukana palvelussa ovat Itä-Suomen Biopankki, Auria Biopankki, Helsingin Biopankki, Keski-Suomen Biopankki, Pohjois-Suomen biopankki Borealis ja Tampereen Biopankki.

Palvelun tavoitteena on helpottaa tutkijan asiointia, tuoda lisää tutkimus- ja tuotekehitysprojekteja ja parantaa Suomen kilpailukykyä tutkimusympäristönä. Suomessa on ainutlaatuinen ja korkealuokkainen biopankkitoiminta ja -aineisto.

FINGENIOUKSEN avulla myös tutkimusprosessin eteneminen ja seuranta on helppoa ja läpinäkyvää. Tutkija pystyy seuraamaan hankkeensa etenemistä biopankeissa ajantasaisesti.

Esiselvitys ja saatavuustietojen selvittäminen sekä luovutuspyynnön lähettäminen palvelun kautta on tutkijalle maksutonta. Poikkeuksellisen laajoissa esiselvityksissä kustannukset arvioidaan erikseen. Tutkija saa hankkeestaan kustannusarvion FINGENIOUKSEEN esiselvitys- ja luovutuspro-sessin aikana.

FINGENIOUS-palvelu:

  • Tavoitat kaikki suomalaiset sairaalabiopankit ja niiden aineistot yhdellä kertaa
  • Vain yksi hakemuslomake riittää
  • Nopeuttaa ja helpottaa tutkijan asiointia
  • Koko Suomen sairaalabiopankit kattava esiselvitysvastaus 2-3 viikon sisällä

Lue lisää palvelusta ja biopankkiaineiston tutkimuskäytöstä TUTKIJOILLE sivultamme.

Lisätietoja: info@ita-suomenbiopankki.fi, +358 17 173 311.

FINGENIOUS – portti suomalaiseen biopankkiaineistoon