Yhteistyö

Itä-Suomen Biopankki toimii paikallisesti läheisessä yhteistyössä Pohjois-Savon hyvinvointialueen, Etelä-Savon hyvinvointialueen, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun soten sekä Itä-Suomen yliopiston kanssa.

FINBB on biopankkien osuuskunta, jonka omistajia ovat suomalaiset yliopistot ja yliopistosairaalat. FINBB:n jäseniä ovat kaikki Suomen sairaalabiopankit. Osuuskunnan tavoitteena on luoda Suomeen kansainvälisesti edistyksellinen biopankki-infrastruktuuri.

Itä-Suomen Biopankki on mukana kansallisen biopankkiverkoston BBMRI.fi toiminnassa. Verkoston tehtävänä on suomalaisten biopankkien ja näytteitä keräävien tutkimushankkeiden yhteistyön edistäminen, toteuttaminen ja linkittäminen eurooppalaiseen biopankkiverkostoon.

Kansallisen biopankkiverkoston päämääränä on yhteisten ja yhteensopivien toimintamallien käyttöönotto suomalaisessa biopankkitoiminnassa. Tavoitteena on korkealaatuisten ihmisalkuperää olevien näytteiden saattaminen tutkimus- ja kehitystoiminnan perustaksi. Lisäksi luodaan biopankkitoimijoiden, rahoittajien, viranomaisten ja tutkittavien/kansalaisten välinen biopankkitoiminnan yhteistyö- ja keskustelufoorumi.

Itä-Suomen Biopankki tekee kansainvälistä yhteistyötä osana eurooppalaisten biopankkien BBMRI-ERIC-verkostoa.