Sinun näytteesi on tärkeä!

Jokaisella on mahdollisuus osallistua tutkimuksen tukemiseen antamalla suostumus näytteittesi keräämiseen biopankkiin ja hyväksyntä liittää muuta terveydentilaasi ja terveyttäsi koskevia tietoja, jolloin myös niitä voidaan jatkossa luovuttaa biopankista tutkimuskäyttöön. Tulevaisuudessa potilailla on myös mahdollisuus hyötyä biopankkitoiminnan ja tutkimuksen tuloksista, sillä ne jalkautuvat aikanaan terveydenhuollon käyttöön.

Videoita biopankista

Tietovideoita biopankista ja biopankkitoiminnasta voit katsoa seuraavista YouTube linkeistä:

Kansakunnan terveystieto hyötykäytössä

Biopankkitutkimuksen pitkän aikavälin tavoitteena on kehittää yksilölliset, perimään perustuvat hoitomuodot, joiden avulla potilaalle voidaan valita juuri hänelle sopivin hoito ja lääkitys.

Itä-Suomen Biopankki kerää laajaa näytekokoelmaa ja näytteisiin liittyvää tietoa, jota tutkijat voivat hyödyntää terveyttä edistävässä tutkimuksessa. Biopankki-näytteet voivat olla esimerkiksi verta tai kudosta. Biopankki luovuttaa näytteitä ja niihin liittyviä tietoja tutkimukseen näytteenantajan yksityisensuojan turvaten.

Tutkimuksissa saatujen tulosten avulla voidaan ymmärtää paremmin sairauksien syitä ja kehittää niihin toimivia hoitoja. Tutkimuksissa selvinnyt tieto palautetaan lopuksi biopankkiin. Näin tieto kasvaa korkoa.

Biopankkisuostumus ja hyväksyntä on hyvä teko terveyden edistämiseksi!

Faktoja biopankista

Uudet lääkkeet ja hoidot on kehitetty tutkimuksen avulla.

Jokainen voi olla osa tutkimusta antamalla oman biopankkisuostumuksen ja hyväksynnän.

Biopankkitoiminta on tarkasti valvottua ja tietoturvallista.

Näytteet luovutetaan tutkijoille pääsääntöisesti ilman henkilön tunnistetietoja.